Intel·ligencia empresarial

Aprofita les tecnologies obertes i el coneixement obert per fer créixer el vostre projecte d'emprenedoria social

Què és intel·ligència empresarial (IE)?


que

La intel·ligència empresarial fa referència a l'ús de dades d'una empresa o entitat per a facilitar la presa de decisions. L'objectiu d'IE és per comprendre el funcionament actual de l'entitat i intentar predir els esdeveniments futurs.

Per aconseguir aquests objectius la IE aprofita: el coneixement profund del sector d'activitat; els càlculs estadístics; tecnologies d'intel·ligència artificial; les infraestructures digitals de producció, co-producció i la gestió d'activitat pròpia.Què rellevancia té la IE pel mercat social?Durant la darrera dècada, el mercat tradicional aprofita els mètodes d'intel·ligència empresarial i les aplicacions d'intel·ligència artificial per incrementar el consum i prioritzar el benefici; explotant un gran volum de dades dels consumidors amb unes pràctiques de privadesa problemàtiques.

Com a mercat social tenim el repte d'aprofitar les innovacions tecnològiques, per impulsar una economia circular i crear activitats innovadores que prioritzen la justícia social i ambiental. La intel·ligència empresarial que apostem des de DADESS, aborda a aquestes necessitats mitjançant el coneixement obert, i les pràctiques digitals justes, que respecten a la privadesa dels actors del mercat social.

ess


Hi ha qualsevol exemple aplicat al mercat social?


exemples

Des de DADESS estem ajudant a les entitats del mercat social, millorar els seus serveis i facilitar les seves operacions diàries. Treballem tant amb les entitats que tenen un model de negoci més tradicional que volen millorar les seves vendes, com les entitats comunitàries que volen entendre millor les seves sòcies i definir indicadors alternatius d'èxit, social i just.

Podeu trobar alguns exemples a la nostra pàgina de casos d'èxit.Quines dades té la meva organització?A vegades no és tan evident si la vostra organització està generant dades, és a dir recopilant l'activitat diària a un format digital. Però en realitat, la major part de les vostres operacions ja està creant una empremta digital per la naturalesa de la feina contemporània: Cada cop envieu un correu elèctric, o rebeu una factura digital, o ompliu un full de càlcul per gestionar la vostra pròpia feina, esteu generant dades. Des de DADESS estem acostumades de treballar amb entitats que tenen diversos nivells de digitalització, i diversa qualitat de dades; estructurades o no-estructurades.

Per entendre quin tipus de dades esteu generant, i quines necessitats podeu abordar amb aquestes dades, podeu aprofitar l'eina d'auto-diagnosi que vam crear. Amb aquesta eina, podeu descobrir les potencials importants de la vostra activitat i quines metodologies d'IE pot solucionar els punts febles de la vostra organització. L'eina d'auto-diagnosi ja és disponible en el format d'una enquesta i podeu interpretar els resultats mitjançant el nostre manual d'eina.

dades


L'eina d'autodiagnosi

La nostra eina és una enquesta intel·ligent, que us pregunta només les preguntes pertinents a la vostra activitat. Quan acabeu l'enquesta, rebreu uns resultats bàsics immediatament, explicant quines necessitats l'eina ha detectat i amb quina metodologia d'intel·ligència empresarial podeu abordar-les. Per interpretar els resultats, podeu consultar el manual.

El manual

El manual està preparat no només per ajudar amb l'ús d'eina d'auto-diagnosi sinó també per explicar els conceptes bàsics d'intel·ligència empresarial. Mitjançant aquest manual, podeu entendre millor com podeu millorar l'activitat de la vostra entitat mitjançant les metodologies innovadores.
Amb el suport de: